20.04.2014 г.

Великденски яйца с лучени люспи

Великденски яйца, боядисани с лучени люспи
   Тази година реших "да прекарам" хранителната индустрия и да боядисам Великденските яйца  с люспи от лук. В резултат спечелих чисти ръце, нямах притеснения дали ще оцапам децата си и на Великден без притеснения всички ядохме от яйцата. Ако са Ви харесали на снимката, ето моя начин за боядисването на Великденски яйца с люспи от лук:
   Яйцата, по възможност бели, се изваждат от хладилника няколко часа, преди боядисването, за да станат със стайна температура. От лука се отделят люспите, по възможност оставете няколко цели, а останалите може да нарежете на тънки лентички или други форми. Последната задача може да я поставите на малките деца - те с радост се включват при подготовката за Великден. Увийте Великденските яйцата с люспи и пристегнете с парче от чорапогащи. Проявете творчество при подредбата на люспите и ще получите невероятни форми накрая. Сложете така нагласените яйца, в тенджера със студена вода и на сравнително слаб огън сварете яйцата, заедно с 1 супена лъжица сол. Аз варя 7 минути и след това махам яйцата от котлона и ги оставям да изстинат. Ако сравнително бързо ги "освободите" от чорапа ще получите шарки като на снимката, ако ги оставите повече, цветовете ще бъдат по-тъмни, но без "огнения" ефект. При желание освен люспи, може да сложите и листа на коприва, така ще получите и зелен цвят. Експериментирайте, докато получите идеалните Великденски яйца.
   Ако желаете, споделете и Вашите начини за боядисване на Великденски яйца.
   Бъдете подготвени за празника, не само с яйца, а и с Великденски пожелания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар